Lindos Royal & Lindos Village Hotels Ρόδος

Ό Όμιλος Lindos Hotels και η Electrolux φέρνουν την φιλοξενία στην κορυφή

Τα ξενοδοχεία Lindos Royal & Lindos Village αποτελούν την επιτομή του ελληνικού πολιτισμού, του σχεδιασμού και της φιλοξενίας, ένα θεαματικό μέρος όπου τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!

Μια μαγευτική εικόνα της αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής, στυλ που αγκαλιάζεται από κολώνες και καμάρες. Η τοποθεσία έχει θέα στον μικρό κόλπο των Βλυχών με μία υπέροχη θέα στα σμαραγδένια νερά. Ένα πολυτελές κατάλυμα 5 αστέρων χτισμένο με φινέτσα. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μέσα από τις πολλές προσφερόμενες δραστηριότητες αναψυχής, από όμορφες πισίνες έως εκλεκτές γαστρονομικές σπεσιαλιτέ από τον Σεφ Σταύρο Μανουσάκη.

“Στα ξενοδοχεία που διαχειρίζομαι, το 95% των συσκευών είναι Electrolux και πιστεύω ότι ο υπόλοιπος όμιλος θα ακολουθήσει αυτή την τάση”, σχολιάζει ο Σεφ κος Σταύρος Μανουσάκης.

“Πρώτη μου επαφή με τα μηχανήματα thermaline της Electrolux ήταν στη Σμύρνη της Τουρκίας, στο Swissotel. Κατά την επιστροφή μου, παρουσίασα φωτογραφίες στον ιδιοκτήτη και τη διεύθυνση και εξήγησα την εξοικονόμηση ενέργειας, την εξοικονόμηση σε εργατο-ώρες και την γρήγορη απόσβεσή τους που επιτυγχάνεται σε χρόνο μηδέν εάν θα είχαμε μηχανήματα του Γκρουπ Electrolux. Μετά την επιβεβαίωση της ποιότητας του προϊόντος, ο κ. Μινέττος, ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων Lindos Hotels, αποφάσισε να αγοράσει μηχανήματα thermaline της Electrolux και τον ευχαριστώ θερμά για αυτό.”

“Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι και ευχαριστημένοι από την απόδοση των μηχανημάτων thermaline και τα συνιστούμε ιδιαίτερα στους συναδέλφους μας στον κλάδο. Μακάρι να έχουν την τύχη να τα δουλέψουν και να τους δείξουν τον σεβασμό και την προσοχή που αναλογεί σε τέτοια εργαλεία, κλειδιά σε κάθε κουζίνα.”

“Παράλληλα με το Lindos Royal, στο Rhodes Palace είναι ευτυχείς να έχουν στη κουζίνα τους ένα τηγάνι thermaline, το ίδιο και οι συναδέλφοί μας στο ξενοδοχείο Lindos Imperial, το οποίο είναι επίσης μέρος του Ομίλου μας. Τα μηχανήματα thermaline του ξενοδοχείου Lindos Royal αποδίδουν περί τα 3500 γεύματα ημερησίως.”

“Δεν μου αρέσει να συγκρίνω την Electrolux και τα μηχανήματα thermaline με άλλες μάρκες και εταιρείες, αλλά προσωπική μου άποψη είναι ότι θεωρώ την Electrolux ως την κορυφαία και πρωτοποριακή εταιρεία στην αγορά και για αυτό έβαλα το βάρος της έρευνας μου στον εξοπλισμό τους. Επίσης είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τον τοπικό εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Electrolux Ξενάκης Α.Ε. που προσπαθεί πάντα να μας εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το καταφέρνει πάρα πολύ καλά”, καταλήγει ο Σεφ κος Σταύρος Μανουσάκης.

Οι κουζίνες του ξενοδοχείου Lindos Royal είναι επίσης εξοπλισμένες με: τηγάνια & βραστήρα thermaline 100 & 170 λίτρων, πλυντήριο πιάτων τύπου τούνελ, νέο πλυντήριο σκευών, πλυντήρια πιάτων τύπου με κάλυμμα και κάτω του πάγκου εργασίας, τρεις 20 GN φούρνους ατμού, φούρνο πίτσας, μπλοκ μαγειρικής 4μ 900XP, μπλοκ μηχανημάτων 700XP, ψυγεία, παγομηχανές, συσκευαστή κενού, μπουφέδες, εξοπλισμό προετοιμασίας, κλπ.

Ο Σεφ κος Σταύρος Μανουσάκης γεννήθηκε το 1979, στο όμορφο νησί της Ρόδου. Από το 2001 έως το 2003, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου σπούδασε στη Σχολή Le Monde Chef.

Το 2014 απέκτησε Δίπλωμα στο Ιαπωνικό Σούσι στο Tokyo Sushi Academy | Sushi & Japanese culinary School στην Ιαπωνία, το 2013 στη σχολή Le Cordon Bleu της Γαλλίας πραγματοποίησε εκπαίδευση σε προσωπικό επίπεδο, το 2012 απέκτησε Δίπλωμα στη Γερμανική αρτοποιία στην Akademie Deutsches Bäckerhandwerk Weinheim στη Γερμανία, το 2011 στην Calabria της Ιταλίας παρακολούθησε την εξέλιξη της Ιταλικής κουζίνας στο Italian Culinary Institutes, ICI, The Italian Institute for Advanced, το 2003 εκπαιδεύτηκε σε προσωπικό επίπεδο για 3 μήνες στην Ταϊλανδέζικη κουζίνα στο Samui Institute of Thai Culinary Arts: SITCA στην Ταϊλάνδη.

Έχει συνεργαστεί και έχει πάρει άριστες επαγγελματικές γνώσεις της συνεργασίας ως Guest Chef στο The Ritz-Carlton Luxury Hotels & Resorts του Κατάρ στη Ντόχα, για τέσσερις συνεχόμενες φορές και στα Swissotel: Luxury Hotels & Resorts στη Σμύρνη, για τρεις συνεχόμενες φορές καθώς και στα Milos Restaurants.

Η επαγγελματική του πορεία περιλαμβάνει σημαντικούς σταθμούς: Robinson Club Hotels σε Ελλάδα και Ελβετία, Rodos Park Suites & Spa, Porto Sani Village – Sani Resort στη Χαλκιδική, εστιατόριο Καστελόριζο στην Αθήνα, Vardis Restaurant (1 αστέρι Michelin) του ξενοδοχείου Pentelikon Hotel Athens στην Αθήνα, Milos RestaurantsLindian Village Luxury Hotel Resort in Rhodes και τέλος στα Atlantica Hotels.

Ως Sous Chef εργάστηκε στο ξενοδοχείο Lindos Royal το 2007 και στο Esperides Beach Family Resort το 2008. Από το 2009 εργάζεται ως Executive Chef για τα Lindos Royal & Lindos Village Hotels, καθώς και για την επερχόμενη πολυτελή Lindos Grand το 2018, καθώς επίσης είναι βασικός καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης στα τμήματα ΙΕΚ Μαγειρικής της ΑΝΚΟ Ρόδου.

Ίσως να σας ενδιαφέρει:

Lindos Hotels 2017-09-16T15:01:53+00:00 Electrolux Professional